Kénes kanóc 250g
A kén az almabor és a bor fontos kezelési módja. A kén rövid távon a must erjedésének megakadályozására használható.
a címről 1 135 Ft | |
Készleten változatonként
A termék jellemzői
A pincegazdaságokban az üres hordók kénezésére, valamint a levegő és a pincefalak fertőtlenítésére használják. A kén az almabor és a bor fontos kezelési módja. A kénezéssel rövid távon megakadályozható az almabor erjedése. A borban megakadályozza a káros mikroorganizmusok működését és szaporodását. A kéntartalmú kanóc meggyújtásakor kén-dioxid keletkezik, amely a borban kénsavvá alakul át. Egy kénes kanóclap elegendő egy 1 hl-es hordó kénezéséhez. A szükséges lapok számát a hordó térfogatának megfelelően kell kiválasztani. Gyújtsa meg a kanócot a tetején, helyezze a hordóba, zárja le a dugót úgy, hogy a drót végei kilógjanak. 24 óra elteltével vegye ki a drótot a hordóból úgy, hogy a kanóc maradványai érintetlenül maradjanak. Ha a kanócon lévő kén nem égett el teljesen, az eljárást meg kell ismételni. Helyiség kezelésénél a kanócot nyílt helyen, éghető tárgyaktól biztonságos távolságban kell felakasztani és meggyújtani. A helyiséget a meggyújtás után azonnal el kell hagyni, és jól le kell zárni. 2 óra elteltével jól szellőztessen. Vigyázat, az égéskor keletkező kén-dioxid mérgező!!! Égési sérüléseket és leforrázást okoz.