Hidegkedvelő borélesztők
Aktívan szárított - a must és a cefre alacsony hőmérsékleten történő erjedéséhez.
a címről 315 Ft | |
Készleten változatonként
A termék jellemzői
- aktívan szárított - a must és a cefre alacsony hőmérsékleten történő erjesztéséhez.
- gyorsan beindítja az erjedést, és így megakadályozza a káros mikroorganizmusok elszaporodását
- garantálja a megbízható erjedést, ami egészséges, tiszta ízű bort eredményez
- egyszerűsíti a bor további kezelését (kevesebb illósav, kénhidrogén és egyéb ízhibákat okozó vegyület)
- a bor gyorsabb öntisztulása
- könnyű elkészítés és adagolás
- a mustok erjesztéséhez 8-15 °C-os hőmérsékleten
Adagolás
10 g per 50 L
Használati utasítás
Keverje a zacskó tartalmát 1dcl almabor és 35-40 °C hőmérsékletű langyos víz keverékébe 1/3 - 2/3 arányban. 20 percig hagyja állni a keveréket időnként megkeverve, majd öntse az almaborba vagy cefrébe, ügyelve arra, hogy a keverék és az almabor közötti hőmérsékletkülönbség ne legyen több mint 10 °C. Az élesztő aktivitásának elősegítése érdekében javasoljuk, hogy az almaborhoz Zimovit tápoldatos sót (T52) adjon.