Bazsalikom - sötétzöld 1g
Erősen aromás, nagy, sötétzöld levelek, mártásokhoz, paradicsomos salátákhoz vagy tésztákhoz alkalmas.
a címről 365 Ft | |
Készleten változatonként
Bazsalikom / Ocimum basilicum L
Leírás
bokros egynyári növény, erősen aromás virágfürttel. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és mézelő növényként. Március-áprilisban vetjük a magokat az aljnövényzet felszínére, és enyhén takarjuk be. A bazsalikom szereti a termékeny, humuszos talajt, amelyet bomlott trágyával kevernek. Vigyázat - a fiatal növények a túl sűrű vetéseknél elrohadnak. Májusban ültessük el védett, napos helyre. Rendszeresen vetjük
naponta trágyázzuk és öntözzük. A virágzó hajtásokat célszerű lecsipkedni, hogy tömör, dús lombozatú és elágazó növényt hozzunk létre. A friss bazsalikomot a vegetációs időszak során végig lehet szedni; szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le, és legfeljebb 35 °C-on szárítsuk; a jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében azonban javasoljuk a friss, finomra vágott bazsalikomlevelek olívaolajba pácolását. A konyhában salátákban, darált hús- és halételekben, valamint aromás ecetekben használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásain.
1 g-ban: 900 mag
Vetés: május
Betakarítás: Június-szeptember
Fajta
DARK GREEN - zöld - erősen aromás, nagy sötétzöld levelek, amelyek mártásokhoz és paradicsomos salátákhoz vagy tésztákhoz alkalmasak. Fokhagymával kombinálva nagyon jó ízűek.