+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Vetőmagok » Magzati » Mochyne Perui - Cherry Inka 0,2g
Mochyne Perui - Cherry Inka 0,2gMochyne Perui - Cherry Inka 0,2g

Mochyne Perui - Cherry Inka 0,2g

Paradicsomként termesztett termofil növény

a címről 630 Ft
 db

Készleten a beszállítónál

Mochyne peruviana / Physalis peruviana L. Nakai

Leírás:

Egy közeli rokon díszmoha, amely narancssárga "lámpásokkal" díszíti a kerteket és a száraz elrendezéseket. Ehető formája 60-120 cm magasra nő, ezért jobb, ha karózzuk. A palántákat a paradicsomhoz hasonlóan előnevelik, és a felső dugványok gyökereztetése is lehetséges. A növények barnássárgán virágoznak, virágzás után egyetlen, egyforma színű, nagy cseresznye nagyságú bogyót hoznak sárgás-narancssárga kongó kehelyben (lámpás). A növény akár 60-70 termést is hozhat. A gyümölcsöket teljes éréskor, szeptember-októberben egymás után szedik le. A gyümölcsöket a kehellyel együtt szedik le, amikor a színük világoszöldről sárgásbarnára változik, a kehely kiszárad és megduzzad. A fagyok előtt az érett és éretlen kehelyek a gyümölccsel együtt a melegben teljesen megérnek anélkül, hogy a bogyók elveszítenék az ízüket. A bogyók íze édes-savanyú, eperízű és ananászos aromájú. Nagyon lédúsak, és magas A- és C-vitamin-tartalommal rendelkeznek. Alacsony hőmérsékleten több hónapig is eltarthatók, és nagyon dekoratívak. Hámozva, frissen fogyasztják, leggyakrabban gyümölcssalátákban, süteményeken, édességekben vagy forró csokoládéba mártva. Kiváló lekvár, kompót vagy zselé is készíthető belőlük.

HTS: 1,4 - 1,6 g
1 g-ban: 30-35 mag

Spon: 50 x 40 cm
Vetés: március - április

Ültetés: május

betakarítás: augusztus - szeptember

Fajták: Sajtok: Szőlő

TREE INKA (kód 4951) - termofil növény, amelyet paradicsomként termesztenek. A szedés és a kiszedés befolyásolja a gyümölcs méretét. Akkor szüreteljük, amikor a gyümölcskelyhek kezdenek kiszáradni. A virágkelyheket a betakarításkor el kell távolítani, hogy a gyümölcs ne keseredjen meg.

Kapcsolódó termékek